Bruksområder

for Clean+Protect™

Teknologiens bruksområder er tilnærmet like allsidig som det finnes produkter i verden. Den bidrar til forbedret hygiene og forhindrer vekst og spredning av bakterier og virus i produkter hvor den er integrert i.

Matsikkerhet og friskhet

Clean+Protect™ kan hjelpe å holde maten friskere og ferskere lengre og kan prestere på det høyeste nivå i forhold til trygghet rundt maten. Den fungerer utmerket i alle typer emballasje i PP, PE og PET plast. Forhindrer krysskontaminering, bakterievekst og dannelser av biofilm eller annen uønsket vekst og minsker vond lukt.

"Hvorfor er ikke all mat pakket i materiale som dette?" er et spørsmål vi ofte får. Tilsett kun av 3% teknologien, og du øker levetiden på ditt produkt betraktelig.

Medisinsk utstyr

En av de største risikoene ved innsetting av proteser/implantater er risikoen for infeksjon. I mange tilfeller kan det også oppstå infeksjon i beinvevet rundt protesen. Det kan skyldes bakterier som er havnet der under operasjonen, eller det kan være spredning av bakterier til proteseområdet via blodet fra en annen del av kroppen. Noen ganger er dette hissige infeksjoner som raskt gir mye smerter og ubehag. Andre ganger kan en slik infeksjon utvikle seg over lang tid og gi lite plager, i hvert fall i starten.

Ved å forhindre biofilm (bakterier) og spredning av disse på overflaten av implantatene med den biokompatible teknologien så etterlignes forsvarsmekanismen til det menneskelige immunforsvaret. Å øke sikkerheten til plastmaterialer i sykehusmiljøer vil kunne redusere smitte/spredning av nosokomiale infeksjoner (ref- sykehusinfeksjoner).

Det kan nevnes at 0,5-1% av pasienter som får innsatt protese i hoften, og 0,5-2% av de som får innsatt kneprotese, må reopereres på grunn av bakteriell infeksjon omkring protesen. Bare i Norge så er det i overkant av 20.000 personer som hvert år får innsatt en leddprotese.

Forbedret hygiene

Fordelene med en mer hygienisk overflate er utallige og bruksområdene uendelige. Produkter som inneholder Clean+Protect™ oppnår en større trygghet ved bruk enn tilsvarende produkter uten denne teknologien. Vi kan nevne mange eksempler, alt fra emballering av mat til plastbokser i sikkerhetskontrollen på flyplasser, handlekurver mm. – plastprodukter som mange benytter hele tiden. Det finnes mange studier og publikasjoner som bekrefter utfordringer knyttet til virus- og bakteriesmitte gjennom overflater på produkter.

Mot mugg, misfarge, sopp og råte

Materialer kan forverres betydelig av bakterier og mugg. Produktets egenskaper kan påvirkes av synlige flekker, misfarging og dårlig lukt. Ved å redusere eller forhindre mugg og bakteriervekst vil overflaten bli mer hygienisk, og det vil også hindre eldring av materialet. Teknologien vil kunne bidra til å bevare materialets styrke og farge, noe som igjen øker produktets generelle kvalitet og levetid.

Rør & avløp

Forhindrer tette avløp, lekasjer og gir sikkerhet når det gjelder vannkranen eller annen vannforsyning. Ved forbedring med denne teknologien plastens mekaniske egenskaper forhindrer dannelse av biofilm eller vekst av andre bakterier i avløpssystemet. Det forbedrer den generelle hygienen og forhindrer utbrudd. Det gir også en egenskap som beskytter mot legionella, som gror godt i slike systemer.

Fiskeindustri

Ulike langsiktige eksperimenter viser enorme effekter av Clean+Protect™ på groing av alger eller annet som man bl.a finner i oppdrettsnæringen. Test som varte i 6 måneder og et stort eksperiment over en periode på 8 til 12 måneder med fiskegarn, viser et fullstendig fravær av algvekst og skadelige vannbakterier. Teknologien bidrar til å holde fiskegarnene rene og lette, reduserer behovet for rengjøring, og forlenger samtidig deres levetid.

Tekstilindustri

Clean+Protect™ i tekstilprodukter er veldig spennende på flere områder. Også i forhold til akne-problematikk. Dette fordi den reduserer muligheten for dannelse og spredning av bakterier/virus på tekstiler, og som resultat av dette igjen registrerer man at det også er en reduksjon av vond lukt som ofte er forårsaket av bakterier/virus på tekstiler.

Stoffet er produsert med en blanding av syntetisk PP- og PET-garn. Både PP-garn og PET-garn er fremstilt med teknologien integrert.

  • Ingen vond lukt
  • Vaskes ikke ut
  • ØKO-vennlig
  • Selv-rensende egenskaper
  • Reduserer acne eller annen hudsykdom

Meld deg på nyhetsbrev

Motta spennende nyheter om teknologien, nye samarbeidspartnere eller nye produkter direkte i din innboks.
 

Motta et uforpliktende tilbud i dag!