Serveringsbrett som kombinerer plastavfall fra norsk oppdrettsnæring med en naturlig forsvarsmekanisme mot bakterier

STØRRE OPPMERKSOMHET PÅ HYGIENE I SERVERINGSBRETT NÅR RESTAURANTENE ÅPNER IGJEN.

Rotterdam – The Netherlands, Drammen – Norge (25 May, 2020) – Når restaurantene igjen åpnes rundt om i Europa og andre steder gjør hurtigmatkjedene også sitt beste for å gi kundene en tilfredsstillende og trygg opplevelse.

 

First as fishing nets and ropes, and then as a hygienic serving tray in your favorite restaurant.

Vi er ganske sikre på at gode rutiner og gjeldende regler følges når restaurantene åpner igjen for fullt, men i travle restauranter vil det være krevende å rengjøre alle serveringsbrettene ofte og godt nok mellom alle måltidene de skal benyttes til. Og hvis man rekker det, så blir de kanskje vasket med den samme kluten og det samme vannet som har vært i bøtten i flere timer. På den måten sprer man bakteriene rundt uten å ville det. Og selv om man får gjort serveringsbrettet rent de fleste gangene så må man huske at det er den siste som tok i brettet som kan være den som har bakterier man ikke vil bli smittet av. Og det var kanskje den gangen brettet ikke ble gjort skikkelig rent før du fikk maten din servert på det.


Et nytt serveringsbrett som kombinerer det beste fra to verdener er nå ferdig utviklet og klart for markedet. Et serveringsbrett som lages av resirkulert plastavfall fra oppdrettsnæringen. Her gir man nytt liv til materialer som har vært benyttet som tau og merder i fiskeindustrien, og gir det nytt liv som serveringsbrett. Og i tillegg byr de på enda mer spesielle funksjoner; de er utstyrt med en unik teknologi som holder brettet rent. Denne teknologien er utviklet og produseres ved hjelp av kroppens eget sporelement slik det er til stede og fungerer i det øverste laget av menneskets hud. Et sporelement som normalt er viktig for kroppens immunforsvar. Slik dette elementet forsvarer kroppen din mot bakterier og virus er dette etterlignet og gjør overflaten av plastmaterialet motstandsdyktig mot alle bakterier. Og holder overflaten hygienisk uten vedheft og spredning av disse bakteriene. Offisiell tredjeparts testing etter internasjonale regler viser at du vil ha > 99,9% mindre bakterier på disse nye brettene sammenlignet med eksisterende brett. En løsning som gir veldig god mening i tider med spredning av sykdommer som Covid-19; nemlig å bringe god hygiene til disse ofte glemte overflatene.

 

NOPREC granulate made from recycled ropes, plastic tanks and other plastic waste from the fishing industry.

Det norske selskapet ZincIn AS utnytter fordelene ved disse to inspirerende konseptene og lanserer nå disse hygieniske serveringsbrettene i resirkulert plast fra havet. Kjetil Christoffersen, grunnlegger av ZincIn har alltid vært på utkikk etter innovasjoner og er en designer av produkter som gjør livet ditt bedre, mer ergonomisk og inspirerende. “Å jobbe med Parx Materials antimikrobiell teknologi vakte en helt ny rekke muligheter som kan gi fordeler og fordeler i livene våre.” sier Christoffersen. “Å kombinere det med NOPREC-resirkulert materiale som har tjent næringskjeden vår gjennom andre produkter tidligere, og nå igjen, virker som et logisk skritt.” Inspirert av ZincIns visjon og produktkonsepter sluttet Parx Materials seg også til Christoffersen som aksjonær og styremedlem i ZincIn, noe som gjør det til en sterk allianse med mer interessante produkter fremover.

Den første kunden har allerede registrert seg for å ta over 10.000 av disse hygieniske serveringsbrettene. Så du finner dem snart på en av favorittrestaurantene dine.

Om Parx Materials
Parx Materials N.V. (Euronext: MLPRX og NL0012650535) spesialiserer seg på utvikling og produksjon av materialer med bærekraftig antibiofilm og antimikrobielle egenskaper. Selskapets teknologi bruker ikke skadelige eller giftige kjemikalier, biocider, tungmetaller eller nanopartikler. Den kan brukes med alle typer plast og til alle typer applikasjoner. Den er fullstendig biokompatibel, og den lekker ikke ut av materialet. Det forhindrer også at bakterier og mikroorganismer fester seg på overflaten av et produkt med en effekt på 99,9% og høyere i løpet av 24 timer. For mer informasjon, besøk www.parxmaterials.com

Om Norwegian Plastic Recycling AS
Sommeren 2017 kjørte Norwegian Plastic Recycling AS (NOPREC) i gang den flunkende nye granuleringslinjen på Matmortua som er et lite tettsted ut mot havgapet. Etter å ha testkjørt og finjustert anlegget så produseres det nå høyverdig plastråstoff av utrangerte oppdrettsmerder, fôrsekker og slanger fra havbruksnæringen og tauverk, plastdunker og annet plastavfall fra fiskerinæringen. Norwegian Plastic Recycling AS er den eneste i Norge som omorganiserer og regranulerer hardplast og tau/trosser.

Om ZincIn
ZincIn AS skal presentere og distribuere både eksisterende og nyutviklede produkter som inneholder Parx unike teknologi. Basert på vår erfaring og kompetanse vil vi bidra i forhold til design/utvikling, forskning, simulasjoner/styrkeberegning/testing (materialteknologi), termo- og væskedynamiske krefter, modell- og prototypebygging, patentering, produksjon og markedsføring. Teamet bak ZincIn AS har mer enn 30 års erfaring relatert til innovasjonsarbeid og etablering av distribusjon. Gjennom eierstruktur og partnerskap er relevante fagdisipliner ivaretatt for å kunne etablere nye bærekraftige konsepter og/eller produkter.

Pressrelease in English
download PDF

Contact: 
Parx Materials NV  
Goudsesingel 96, Unit 1.7  
3011 KD  Rotterdam  
The Netherlands 

press (at) parxmaterials.com 
tel: +31 (0)10 34 000 95  

Pressrelease in Norwegian
download PDF

Contact:
ZincIn AS
Øvre Eikervei 14
3048 Drammen
Norway 

post (at) zincin.com
tel: +47 90 18 26 31

Sign up for the newsletter

Receive exciting news about the technology, new partners or new products directly in your inbox.
 

Motta et uforpliktende tilbud i dag!