Teknologi

med naturlig desinfiserende kraft

En revolusjonerende biokompatibel og patentert teknologi som gjør materialer motstandsdyktige mot bakterier, virus og biofilm.

Innovativ teknologi

Clean+Protect™ er laget med patenterte innovative teknologier. Plasten endres internt på mikrometrisk skala, noe som resultrerer i en overflatestruktur som gir selvrensende effekt som hindrer bakterievekst.

Ved bruk av teknologien gjøres overflaten på produktene mer motstandsdyktig mot angrep fra mikrober og bakterier, samt reduserer utfordringer knyttet til biofilm (vedheft). Denne teknologi leverer en selvrensende ytelse på 99,3% eller høyere, målt i henhold til ISO 22196 eller JIS Z2801. Den migrerer ikke (lekker ikke ut) og skaper kun en renere overflate som forhindrer at bakterier fester eller formerer seg.

Teknologien blir en del av produktets materialkomposisjon under produksjonsprosessen. For eksempel under plastinjeksjonsprosessen, ekstruderingsprosessen eller blåsestøpeprosessen. Vanligvis vil det være 3% av materialet (eller materiallaget). Å implementere den selvrensende egenskapen krever en homogen blanding av Clean+Protect™, som er selve teknologi, sammen med mottakermaterialet (ditt standardmateriale). Det kreves ingen andre eller spesielle krav. 

Ingen kjemiske stoffer

Biocider brukes til å kontrollere skadelige og uønskede organismer og mikroorganismer. Detter er kjemiske stoffer som dreper ikke bare patogener, de dreper også ikke-patogener, noe som betyr at de også kan være farlige for mennesker. Det finnes en rekke forskjellige biocidstoffklasser. Minst 30% av biocidene er hormonforstyrrende, vedvarende, giftige for vannorganismer eller kreftfremkallende.

Clean+Protect™ produseres ved hjelp av kroppens eget sporelement sink, slik det er til stede og fungerer i det øverste laget av menneskets hud. Det er dette sporelementet som skaper hudens forsvarsmekanisme mot bakterier og virus. Med teknologien gjenskaper vi en lignende forsvarsmekanisme i plast og polymerer uten å bruke kjemikalier eller andre giftige 

Ingen sølv

Sølv og Nano-sølv er de vanligste løsningene som brukes i dag for å gjøre produkter antimikrobielle. Men vi må innse at sølv kan være giftig og bidrar til antibiotikaresistens.

Sølv nanopartikler kan absorberes gjennom lungene, tarmen og gjennom huden i sirkulasjon og kan således nå organer som lever, nyre, milt, hjerne, hjerte osv. Nanosølv kan forårsake milde øyne og hudirritasjoner. Det kan også fungere som et mildt allergen av huden. Innånding av sølvnanopartikler påvirker hovedsakelig lungene og leveren. Det ble demonstrert at sølvnanopartikler kan være genotoksiske for pattedyrceller.

Clean+Protect™ bruker ingen kjemikalier eller skadelige stoff. Den er godkjent til bruk mot næringsmidler, fullstendig biokompatibel, giftfri og 100% sikker.

Ingen nanopartikler

Nanopartikler er ekstremt små, mindre enn 100 nanometer i diameter. Dette betyr at de er veldig vanskelige å kontrollere og alltid kan komme ut av materialet de har blitt lagt inn i. De kan lett passere gjennom veggene i indre organer og havne i hjernen, hjertet, leveren, lungene og mange andre vitale organer. Forskning viser at nanopartikler fester seg til humant vev og kan utløse betennelsesreaksjoner i celler.

Nanopartikler kan være veldig kraftige og uforutsigbare, og alt kraftig som er vanskelig å kontrollere, bør vurderes veldig nøye før bruk.

Clean+Protect™ bruker ikke nanopartikler eller nanomaterialer. Teknologien er i mikrometrisk skala, og med dette har vi full kontroll på egenskaper og funksjonalitet.

Den realiserer en iboende, inert egenskapsforandring i og på overflaten av materialet. Det er ikke noe migreringsprinsipp som skaper den selvrensende effekten. Teknologien migrerer ikke ut av materialet den er integrert i.

Sertifisering

Teknologien Clean+Protect™ er testet og godkjent mot ulike ISO-standarder og et bredt spekter av bakterier og sopp.

Effektivitet: 99,9% (log3) opp til 99,99999% (log7)

Det betyr at når man sammenligner to produkter, ett med og et uten teknologi, viser det at produktet laget med Clean+Protect™ har > 99,9% mindre levedyktige bakterier på overflaten etter 24 timer sammenlignet med den ubehandlede overflaten.

Effektivitet: Minsker mikrobiell aktivitet  med 99,9% (log3) opp til 99,99999% (log7)

Testet ovenfor:

 • Staphylococcus aureus
 • Staphylococcus epidermidis
 • Clostridium difficile
 • Listeria
 • MRSA
 • Streptococcus mitis
 • Streptococcus sangius
 • A hemolytic streptococcus
 • Escherichia coli
 • Salmonella
 • Acinetobacter baumannii
 • Pseudomonas aeruginosa
 • Enterobacter cloacae
 • Legionella pneumophila
 • Fusobacterium nucleatum
 • Eikenella corrodens
 • Klebsiella pneumoniae

Effektivitet: 99,9% (Log 3) og høyere


Testet ovenfor:

 • Staphylococcus aureus
 • Escherichia coli

Effekt: Minsker viral aktivitet med 99,9% etter 8 timer

Testet ovenfor:

 • H1N1-virus

Effekt: Høyeste ytelsesvurdering 0 – 1


Testet ovenfor:

 • Aspergillus niger
 • Chaetomium globosum

Effektivitet: Minsker eller reduserer viral aktivitet hele fem ganger med Clean+Protect™

Testet ovenfor:

 • Human Corona E229-virus

Hovedfordeler

med Parx-teknologie

Biokompatibelt

Er godkjent til bruk mot næringsmidler, fullstendig biokompatibel, giftfri og 100% sikker.

Ingen migrasjon

Det er ingen migrasjonsprinsipp som skaper den selvrensende effekten, altså ting som lekker ut og fjerner/dreper organismer.

Ingen nano-sølv

Nano-sølv kan være giftig og bidrar til antibiotikaresistens. Den vaskes spesielt ut av produktet slik at det kan inhaleres eller fordøyes.

Ingen giftige kjemikalier​

Teknologien inneholder ikke giftige stoffer, ingen kjemikalier eller andre skadelige eller giftige kjemikalier.

Ingen nano-partikler

Teknologien er i mikrometrisk skala. Vi bruker ikke nanopartikler eller nano-materialer.

Ingen overflatebehandling

Funksjonaliteten til teknologien er integrert i materialet. Så det vil aldri forsvinne eller bli slitt.

Upåvirket av temperatur

Temperaturforhold påvirker ikke funksjonaliteten til teknologien.

Upåvirket av form

Produktets form påvirker ikke funksjonaliteten til teknologien.

Upåvirket av lys

Lys har ingen innflytelse på ytelsen til teknologien.

Meld deg på nyhetsbrev

Motta spennende nyheter om teknologien, nye samarbeidspartnere eller nye produkter direkte i din innboks.
 

Motta et uforpliktende tilbud i dag!